Zašto ideš u rikverc?

po istinitom događaju

Delim sa vama priču koja se dogodila danas meni, u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu ali sa ključnim pitanjem za sve nas. Zašto ideš u rikverc? Nakon ruznih reci upucenih od strane gospodje I moje nemogucnosti usled mog tihog glasa I maske da joj odgovrim, usledilo je smireno pitanje jednog mladog coveka: “Zasto ides u rikverc?” Jos uvek sprecena da dovoljno glasno odgovorim, dala sam jedan vrlo pristojan odgovor da sam zaboravila nesto… ali dečko je već uveliko otisao I ja sam nastavila dalje svojim putem u potrazi da kupim to nesto. Našla sam se na pokretnim vratima poznate RC Beograđanke otisla u rikverc telom zgazivsi zenu i dočekavsi pitanje kao šamar!

Zašto ideš u rikverc?

Zašto? Zašto to pitanje Marija Relax Kids? Upravo zbog toga što je pored potrebe da idemo napred naša odgovornost da se osvrnemo iza sebe ali pre svega koračmo svesno, sa jasnim mislima I jasnim izražavanjem emocija.

I evo još jednog odgovora, osećam se da idem unazad sa sigurnoscu da upadam u zamku besmisla u misiji da u kojoj  ja vidim mir, blagostanje, sreću sada je retko kome bitna. Negde su mi se vrata zatvorila jer je Covid 19 možda na mojim čizmama, jakni ili u u nosu. Izvinite, zbog moje iskrenosti, ali izgled da idem u rikverc i jasno izražavam svoju emociju.

Istina je, trazila sam Hobermanovu sferu. Da li vi znate šta je to? Ne osuđujem vas ukoliko ne, jer ni zaposlena u Pertiju to ne zna.

Pogledajte prilog sa you tube sa linka ispod:

Hobermanova sfera

 

Nakon, ovog edukativnog dela o Hobermanovoj sferi koja deca u većinio slučaja imaju kod kuće a ne znaju korisnu primenu iste, sada da odgovorim dečku koji mi je postavio pitanje: Da, generacijo, danas sam išla malo telom unazad, a dok mi sam uglavi imala viziju o srećnom, svesnijem i manje rasejanom stanovništvu.  I znaš šta, hvala ti na inspiraciji jer da nije bilo tebe, ne bih se raspisala ovoliko.

 

Dubokim uzdahom vas pozdravljam i zahvaljujem što ste posetili web,

Marija

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje