Ja sam Marija Stevanović

Deca me zovu Marija Relax, i prvi sam licencirani trener britanskog Relax Kids programa u Beogradu

O meni…I mojoj malenkosti.

Biće mi zadovoljstvo da vam se predstavim.

Ja sam Marija Stevanović, rođena 1.5.1986. godine u Beogradu. Sestra je birala ime, a roditelji su se već pobrinuli za moje prezime.  Pored moje porodice koju volim najviše na svetu tu je moja Luna, američki baset, prijatelj i ljubav.  Deca me zovu Marija Relax. Kažu da sam zabavna i imam glas koji ih umiruje. Što se tiče mog životnog poziva, želela bih da istaknem da je moja velika strast bila da postanem glumica. Reflektori i aplauz potpuno su bili u skladu sa mojim tinejdzerskim egom tada. U tim godinama želela sam da istaknem svoj bunt, ali sam bila dobro dete, u nekim trenucima povučena i bez samopouzdanja. Iako sam umesto gimnazije, izabrala medicinsku školu za vaspitača, nekim čudom sam se opredelila da budem aranžer i tako imam desetogodišnje iskustvo u jednoj poznatoj koropraciji u Beogradu. Mogu slobodno da kažem da me je rad kao aranžer u operativnom marketingu te korporacije naučio kako o poslu, ljudima tako i o životu. Beskrajno sam zahvalna na tom iskustvu.

Relax Kids program i Ja

Danas sam OLI trener komunikacionih veština, instruktor joge smeha i licencirani trener Relax Kids programa u prvoj generaciji na našim prostorima u Beogradu.
I pored toga preduzetnik sam sportsko rekretivnog obrazovanja “Calm Kids“ u Beogradu.
Relax Kids program je došao na sasvim čudnovati način, ili možda nije, bila sam samo spremna na promenu. Od dobijanja licence pa do danas potpuno sam se posvetila radu sa decom po programu Relax Kids.
Mogu da se pohvalim da je do sada mnogo dece imalo priliku da oseti čaroliju Relax Kids.
Najdraži su mi najmlađi drugari koje posećujem po vrtićima, ali deca koja se ne zaboravljaju su moja prva generacija polaznika koji danas krase moj sajt svojim osmehom.
Zahvalna sam svima jer rastemo zajedno.

Relax Kids danas u Beogradu

U vrlo kratkom periodu u Beogradu, ovaj program je dobro prihvaćen od strane dece i roditelja.
Kroz tematske časove deca stiču i dodatna znanja, koja neguju i njihovo obrazovanje i rečitost.
Iskustva rada sa decom po ovom principu posebno pomažu deci da neguju svoju maštu, a kreativnost njihovih odgovora je zadivljujuća.
Posebna pažnja je posvećena dečijim osećanjima, koja pomažu detetu da se bolje fokusira i uživa u sadašnjem trenutku.
Rad sa afirmacijama ponekad decu dovodi do otpora ili do stidljivosti, usled izlaska iz zone komfora ili nedostatka verovanja u afirmativni iskaz.
Vremenom deca vrlo lepo usvajaju ovu tehniku jer spoznaja da su hrabri, snažni, pametni i divni crtaju iskreni osmeh na njhovim licima, a kako je upravo taj osmeh suština ovog programa, to je jako dobar pokazatelj uspešnosti rada sa decom po ovom sistemu.
Nas kao veliku decu, nekako uče da kada smo u miru sa sobom, možemo da rešimo svaki izazov, što isto važi i za decu.
Kada udahnemo duboko, kroz vežbe disanja, u stanju smo da „oduvamo“ sve strahove i brige i da udahnemo snagu, sreću i mir. Kada se sve to oplemeni sa malo igre, pokreta i istezanja, i u sve to unese i mašta, kao krajnji rezultat dobijamo smireno, srećno i samopouzdano dete koje je spremno da bezbedno raste, razvija se i spremno se susreće sa izazovima koje život pred njega stavlja.

Zašto Vaše dete treba da pohađa radionice Relax Kids programa?

Deca su naše ogledalo. U njima vidimo svoje snove, svoje želje, svoju sreću, u njima vidimo sebe. Ali, ta malena otelotvorenja naše ljubavi po pravilu postanu i projekcija i refleksija nekih drugih, manje lepih stvari, i često mislimo da su oni suviše mali da bi mogli da budu opterećeni stvarima za koje smo ubeđeni da su isključivo u svetu odraslih. Tada ta ogledala postanu odraz stresa, frustracija, očekivanja i prilagođavanja, dok mi mislimo da su njihove glavice samo u toj nevinoj dečijoj realnosti. Nažalost, to nije tako, naša deca su izložena gotovo svemu čemu smo i mi, što je dodatni teret na ionako težak proces odrastanja, socijalizacije i čestih promena. Tada nastaju i određena uverenja, strahovi, nedostatak samopouzdanja, koncentracije, i drugih stvari koje neretko osvestimo tek kada smo već odavno odrasli, i onda kroz različite metode ličnog razvoja i rada na sebi pokušavamo da zacelimo svoje biće. Međutim, šta bi bilo ukoliko bi stvaranje svih psiholoških ograničenja koja nas sputavaju kroz život mogli da sprečimo pre nego što nastanu, radeći sa decom?

Želite da saznate više?

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje