I Vile plaćaju porez i doprinse…

Volim da budem u oblacima, da sanjam o ljubavi, da lebdim, maštam, vidim lepo, igram se, svesno posmatram svoje okruženje, radujem se svakom zagrljaju drugara, verujem u dobre ljude, u bolji život, u mir, u miris proleća, u povetarac koji mogu da osetim na svom licu, volim da se smejem, pevam, dobro se zabavljam, volim da ljubim, učim, ispijam jutranju kafu dokle želim, volim mekoću bade mantila ujutru, volim svoju porodicu, volim svog budućeg supruga i oca moje dece iako ga još uvek možda ne poznajem, beskrajno volim i miris pokošene trave u sred leta, volim i kada mi se zalepi so na koži nakon kupanja u moru, volim ribicu koju jurim dok ronim, volim pahulju koja mi je skoro upala u oko, volim kišobran, da volim svoj kišobran, štiti me od kiše, volim čaj, da jako volim čaj ali volim i svoj difuzer u koji nakapam eterično ulje od lavande, da ja jakao volim lavandu, volim cveće, zapravo ima muškatle na prozoru, volim samo crvene, volim da gledam slike, jako volim da gledam sebe kada sam bila mala, volim da dišem punim plućima kada sam na planini, moja omiljena planina je Tara, volim da čujem norvški jezik i učila sam ga nekada, sada vam kažem Jeg elsker deg, volim Skandinaviju, ne ona nije tako hladna kao što mislite, volim Beograd, volim RK Beograđanku, jer me podseća na detinjstvo. Volim što sam Beograđanka. Volim. Zato što volim.

Da li se za ljubav plaća porez?

Zato što ja volim i svoj posao! Deca me nekad doživljvaju kao Vilu koja ima čarobni prah u rancu, uvek donosi neku zvezdicu. Šta mislite da ja pošaljem Poreskoj upravi jedno srce koje smo zajedno nacrtali.

Nažalost, nije moguće raditi dva posla jer nakon toga ne bih volela više samu sebe a kamoli da decu učim miru, zato tražim super heroje, roditelje koje podržavaju moj rad, kao i ustanove da zajedno sačuvamo ovo što radim, jer se nezvanično jedino ja u Srbiji aktivno bavim idejom o opuštanju i očuvanju mentalnog zdravlja dece po metodi Relax Kids. Nadam se da će ovaj tekst koji sa podjednakim žalom ali sa puno ljubavi pišem, će pročitati onaj ko treba. Zastanite bar, kada negde čujete Relax Kids, možda Vam ja šapućem.

 

 

Volim ja i Vas,

Marija

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje