Putovanja su odlična za samopouzdanje dece

Putovanje. Meni ova reč već u prevodu znači avantura. Zamislite kako to zvuču u svetu detata. Kako dosta pišem o svom unutrašnjem detetu, tako ću i sve što pišem sada i ubuduće pisati iz svog iskustva, svojih cipela, ponekad iz svojih patofni kako mi bude udobnije. Najviše ću vam pisati iz ugla male Marije koja nije umela baš ovako da se izrazi kada je bila mala, 🙂 ali se povezujem sa tim osećajem.

Zašto mislim da su putovanja odlična za samopouzdanje i poverenje?

Ne znam za vas, ali ja noć pre putovanja nisam mogla da spavam od uzbuđenja. Pun ranac slatkiša, drugari, novi predeli i vožnja autobusom u mom svetu bio je pravi doživljaj. Istina, osećala sam slično uzbudjenje kada sam išla sa roditeljima.  Ipak na pitanje da li sam ponela šampon i četkicu za zube rekla bih ponosno: „Da, da“ ! Jer sam mnogo važna i bitna najviše zbog toga što sam se zrelo i sama spakovala. To je naravno bilo kasnije u osnovnoj skoli.

Sećam se ili se ne sećam Rtnja!

Sećam se kada sam bila prvi razred kada su sva deca išla na rekreativnu na Rtanj osim mene i nekoliko drugara.

Još uvek se sećam pogleda ostalih drugara iz odeljenja kada učiteljica nije pročitala moje ime. Osećala sam se kao manje važna i dugačija zbog toga. Roditelji su mi objasnili da se ne radi o novcu već o tome da smatraju da nisam dovoljno „zrela“ za ovo putovanje. U nekom mom prevodu „Mi ne verujemo u tebe“ a onda bi mi nabrajali šta sam se sve zaboravila u školi, koliko kišobrana, čak sam i ranac izgubila i ključ. Dok pišem ovo poželim da zagrlim malu Mariju i nekako je podržim i slatka mi je skroz. Ok. istina nisam bila ni trunčicu fokusirana i od šiški na očima ništa živo nisam videla, osim jednog Veljka, koji hoda na prstima poput balerine. Iz ogromnog kofera na leđima obično bi se videle knjige jer, znate, zaboravila sam da zatvorim. I tako svašta ja vama napisah od Rtnja do Veljka , ali ono što je suština je da jako dobro upamtila taj NE Rtanj, ali da su sva ostala putovanja sa drugarima, na koje sam obavezno išla i zbog čega sam danas beskrajno zahvalana roditeljima bila fenomenalno iskustvo i sreća.

Danas podržavam Kampove za decu! Važni su za njih! 🙂 

Tako povezana sa osećajem putovanja odlučila sam da i sama vodim decu na ovaj vid putovanja. Ovog leta vodim decu u organizaciji „Moj super raspust“ na Taru i na Divčibare. Imam podršku od male Marije, a Marija Relax Kids će se sigurno snaći i dodatno pružiti podršku deci na samom putovanju. Biće to jedno sjajno druženje i ono što te kampove čini veličanstvenim je upoznavanje dece iz raznih krajeva Srbije. Posebno se radujem deci iz Kragujevca koje vodi moja koleginica i drugarica Vesna Relax Kids.

Biće mi drago da se družimo i putujemo zajedno. Vas će voditi Marija Relax Kids, a ja ću malu Mariju, obećala sam joj ! 🙂

Jer, važno je!

 

U miru i zahvalnosti,

Marija Relax Kids

 

 

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje