Zaposlena u središte svog srca

Uživanje u gledanju dečje lepote i sreće, čini da moje srce bude preveliko za telo.
Emerson

Svi znamo kakva su deca. Nežna. Vesela. Svoja. Iskrena, možda i ponekad nepoverljiva. Znate ono kada dete raširi svoje okice i samo posmatra, možda se malo postidi i posmatra iz prikrajka. I  nekako uvek ima nešto da kaže.

Svi znamo kakvi su „odrasli“.  Vešto prikrivaju svoju nežnost, emotivnost, maštu i to sa ozbiljnim izrazom lica ne priznajući da su oni deca. Da li se slažete? Svi imamo to dete u sebi. Neko mu se vraća, neko ga neguje, a neko ga je poptuno potisnuo  unutar svog bića. Takvo malo unutrašnje dete prekriveno je egom, uverenjima, strahom, stidom i samim tim je tužno. „Odraslim ljudima“ tada nedostaje radost i obično nisu u stanju da razumeju radost drugih.

Moja odluka je da izađem iz jedne tamne i bez prozora kancelarije, svakodnevne realizacije tuđih želja i ideja, da se odvojim od tužne Marije koja je nekada kao navijena lutka odlazila u svoju poslovnu rutinu.

Odlučila sam da svoju rutinu zamenim zaposlivši se u središte svog srca. Hrabro i drugačije, zar ne?! Tamo gde je sve počelo još u prvom tromesečju mamine trudnoće. Tamo gde je sve počelo i gde sve staje. Verujem da je ključ zdravog postojanja u balansu.  Balans srce i intelkt. Odlučila sam bar delić svog života posvetim radosti postojanja i jedini put ka tome je druženje sa decom.

U svakom deliću sekunde provedenih sa decom moje biće se raduje. Znam da se tada moje unutrašnje dete igra i druži sa drugom decom. Često znam da kažem da ja čak i rastem sa njima. Kažu da ne mogu svi da rade sa decom. Mnogi završe velike škole, i zaista razumeju svaki delić dečijeg odrastanja, ponašanja i sve što je potrebno u njihom vaspitanju. Decu to ne zanima. Zanima nas odrasle, naš ego tada pita koliko znaš. Ja znam da me vole, da prepoznaju kada sam i ljuta, kada sam zaljubljena, kada sam prosto slaba na njih. Moja misija pored igre i osmeha je da ih naučim da je radost biti smiren. Zapravo ih učim životnu mudrost,  koju da sam znala ranije , danas bih postigla mnogo bolje rezultate i bila samopouzdanija u svim sferama života.  No, avaj, tu sam sada da naučim ja njih. Srećna sam što mi je Relax Kids program dao tu priliku. Program Relax Kids je jedna moja velika životna inspiracija i beskrajno uskladjena sa mnom.  Zato radim iz središta srca i iz moje nove kancelarije. Zato svi u tome beskrajno uživamo.

Beskrajno sam zahvalna mojim saradnicima, vrtićima i roditeljima koji su mi poklonili svoje poverenje i zato zajedno učestvujemo u stvaranju srećnije, smirenije i samopouzdanije dece. Hvala što razumete. Sada smirujem svoje srce dok veselo želi da iskoči dok pišem i želim da predložim igru za „odrasle“ kojima nije blisko ili jeste blisko ovo o čemu pišem, da stave svoj dlan u predelu srca i da posvete jednim udahom i osmehom svom unutrašnjem detetu koje su možda zaborvavili. 🙂 Zar to nije divno?!

Sa mirom u srcu,

Marija Relax Kids

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje