Podrška ili još jedna igračka

Šta god da ste odgovorili, razumem vas. Da li se saplićete od raznih igračaka po kući? Osećate li bol u stopalu jer ste ponovo zgazili kockicu na podu? Opet imate puno igračaka a da polovina nema svoju namenu.

I vi ste kupili, i fabrike su pravile i pravile i onako metalnim elementima dodirnule bez imalo ljubavi igračku koju drži vaše dete!?

Neko od dizajnera uradio je to, možda onako, možda zbog profita, a fabrika je rekla pali mašine dok direktori i vlasnici velikih kuća igračaka trljaju ruke misleći na profit, ali ne i na dete.

Deca gledaju te igračke kao hipnotisani I čini nam se da hodaju poput robota I izgovaraju programirani “Hoću još! Daj mi!”

A vama u glavi haos, prisećate se vremena kada ste bili mali, prisećate se, školice, klikera, kartica, sličica, igre u dvorištu u parku, igre na selu kada ste bili u blatu I kada vam ništa nije trebalo. Ako ne vi, ja se sećam tog vremena, iskreno, moji nisu imali dovoljno novca, a možda nisu ni hteli da mi kupe. Uzdišem.

I znam, bila sam bila srećna.

Nikada neću zaboraviti da sam umalo dobila batine od oca kada ga je probudio prasak razbijene keramičke činije koja mi predstavljala tanjirić da nahranim Medveda Mišu.

Sećam se da mi je pokazao jedinu lutku koju sam onomad dobila u socijanom pekarskom paketiću jedne nove godine i da mi je rekao “ Ovo je tvoja igračka, a ne činija”. Ne zameram mu što je vikao na mene, radio je uvek treću smenu da bi mi pružio sve ili možda ništa.

Mrzela sam tu plastičnu lutku. Kosa joj je bila kao slama i bila je tako hladna.

Tako ista kao i sve druge.

Da li mislite da su igračke iz fabrike dovoljno dobre za vaše dete? Da li znate da se ovog trenutka topi plastika za novu igračku za jednog Marka, Anu i Nikolu?

Moja Zvezda za spavanje je ručni rad, napravljana sa deset prstiju jedne bake, jedne majke koja korsiti pamučni konac i samim tim predstavlja LJUBAV!

Da li je Zvezda za spavanje podrška? Zamisao je bila takva. Ideja da je podrška kod opuštanja pre spavanja i kvalitetno provedeno vreme.
Ako postanete vlasnik Zvezde za spavanje ne zaboravite da prva priča sa platforme
bude ZAHVALNOST!

S’ ljubavlju,

Marija Relax Kids

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje