Ne postoji kraj, ali tri meseca je ok

Kada je u pitanju školski uzrast dece i pohađanje Relax Kids radionica , rekla bih da je optimalno vreme da se savladaju koraci i tehnike negde oko 3 meseca. Sve je individualno, ali vodeći se iskustvom u radu sa školskim uzrastom, ovo je neko optimalno vreme. Nakon toga čas služi za opuštanje nakon treninga, škole i ostalih aktivnosti odnosno, ne postoji kraj ili ti nekakav završetak radionice. Dete odlučuje da li mu prija dolazak nakon 3 meseca ili nastavlja sa radom kod kuće. Nije meni cilj da deca dolaze 3 meseca, savladaju nešto i nikad više ne primenjuju, upravo obrnuto. Cilj mi je da opuštanje bude prisutno kao rutina svakog deteta minimum 30 minuta dnevno, delić onoga što je naučilo ili da samo zastane, ohladi glavu što bi rekli i pusti prijatnu muziku, ili da se recimo pogleda u ogledalo i pohvali sebe za trud u školi ili koš, gol na treningu, možda da provede neko vreme pored svoje kutije uspomena ili ubaci neki papirić zabrinutosti u svoju kutiju briga. Dakle, sve ono što će mu kasnije učiniti život mirnijim, sa kontrolisanim emocijama, smireno i samopouzdano. Za sve mi je ovo potreban roditelj koji pre svega razume i podržava benefite opuštanja i poznaje važnost brige o mentalnom zdravlju.  

Volim kada me majke pozovu i sa velikom radošću  i žele da njihova deca prođu kroz elemente opuštanja i to vrlo informisano, zbog čega dobijem neku snagu da dam neverovatan učinak. Tako to i bude. Znate srce mi je bilo puno kada sam čula da je jedan Marko, koji je na mojim časovima bio neverovatno tih i povučen, bez treme otišao na audiciju glume.  

Šta se radi 3 meseca?

Prvi ciklus , odnosno šest nedelja radimo na usvajanju 7 koraka kroz igru, ples, istezanje, vežbe disanja, samomasažu, afirmativne iskaze i uživanje uz priče koje raspiruju maštu i dodatno opuštaju celo telo i um usvajamo sistem i zabavljamo se. Obično časovi traju do 60 minuta. U okviru prvog ciklusa od 6 nedelja 1-2 časa bavimo se kreativom, kao jedan od elemenata opuštanja.

Drugi ciklus podrazumeva Chill&Skill radionice koji se bave važnim temama i razgovaramo o stresu kao I tremi u školi, pozitivnom razmišljanju, osećanjima, drugarstvu, zahvalnosti o važnosti podržavajućih rečenica  I vizualizaciji, takođe smo posvećeni svakoj emociji zasebno I što je najvažnije na zanimljiv I kreativan način i kroz igru.

Nakon oba ciklusa dobija se diploma o završenom treningu, druženje koje ostaje u srcu a u glavi tehnike koje su primenljive u daljem odrastanju I životu.

Ukoliko i Vi želite da I vaše dete ovalada tehnikama opuštanja otvorena je lokacija

Svetozara Markovića 45, tik uz Manjež park, svake srede od 17h.

U planu  su lokacije A Blok I Zemun kod hotela Jugoslavija.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje