“Ona je očekivala da zvezda ima zvučnik i baterije“

Nema, ali ima VIBER!

 

Zašto su nam deca nezadovoljna? Zašto nisu u miru? Začaran krug .

Oprez. Dopamin. U mozgu se luči dopamin i nisam Vam otkrila toplu vodu, ali podsećam da je on odgovoran za sve tu da tražimo još i još. Rekla bih da od malena postajemo pravi zavisnici dodatnih elemenata, akcija koje bi u nama stvarala dopamin. Zašto je to tako? Dopamin se aktivira kada radimo nešto što volimo i što nas na neki način budi i doprinosi u pojavi adrenalina.

Naučno je dokazano da je jedna kafa u jutarnjim časovima ok jer nam održava nivo dopamina ali ukoliko bismo popili više kafe dopamin bi se smanjio. Drugi primer, su naši dragi tinejdžeri koji preko cele noći igraju igrice i tokom dana su jako tužni i postaju depresivni jer su izloženi konstantnom dopaminu.

Dobili ste neku lepu vest, obradovali ste, obuzeo Vas je adranalin a nakon toga smo možda ostetili prazninu ili čak tugu.

Šta da radimo ? Stavite dopamin na čekanje! Da, da! Na čekanje, tako što ćete ga ostaviti za ceo dan. Kako? Budite svesni tog događaja i umesto da preterano radujete, vi uradite suprotno, vi se umirite. Osećaj mira u telu doprinosi lučenju serotonina i tako bivamo balansirani!

Tako da kada detetu kupite igračku i njemu se to dogodi, i na kraju tu istu igračku baci, jer se više ne oseća tako, pa traži novu , pa traži da zvezda ima blutut, zvučnik itd. Ono pamti taj osećaj sreće, adrenalina i to obično traže kada su najtužniji.

Možda ste čuli da neko kaže da su deca sa puno igračaka zapravo najtužnija. Tužni su i roditelji jer nisu našli pravi način da detetu pruže čist vazduh, boravak u prirodi ili parku, duga maženja i čitanje priča , igru bez igračaka.

I da, zašto zvezda nema zvučnik i baterije. Pa čekajte, zašto bih u tako divnu igrčaku koja je pre svega prirordna i puna ljubavi gurala nekakve baterije.

Moja zvezda za spavanje je spoj tradicije i modrne tehnologije. To je zapravo platforma.

Ali to nije sve Zvezda je tradiconalna, ali moderna! Zvezda ima Viber. Ima podršku za sve mame koje poseduju zvezdu. Sa druge strane vas očekuje moja podrška i reč i odgovori na pitanja psihologa.

Od srca,
Marija Relax Kids

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poruči i ti svoju Zvezdu za spavanje